KUPRON
PRODUKTEN
PROCES
TECHNOLOGIE
CONTACT
TECHNOLOGIE

Q Hypro: uitwisselbaar matrijshuis
We noemen ons niet voor niets mould innovators. Kupron heeft een eigen matrijstechnologie ontwikkeld, Q Hypro. We gebruiken een stamvorm en plaatsen hierin grote, op maat gemaakte matrijsdelen. De Q Hypro technologie verkort de doorlooptijd en verlaagt materiaalkosten, omdat we enkel dat matrijsdeel bewerken dat nodig is om de juiste vorm te spuitgieten. Met onze Q Hypro matrijzen kunnen we zowel met als zonder gedwongen ontvorming spuitgieten.

Gepatenteerd hotrunnersysteem
Korte doorlooptijden staan bij Kupron voorop. Daarom hebben we een eigen, gepatenteerd hotrunnersysteem. Binnen twee weken bouwen we een compleet systeem met tot wel 12 injectiepunten. Door de modulaire opbouw van ons hotrunnersysteem kunnen we voor iedere matrijs opnieuw optimale spuitgietkwaliteit garanderen tegen lage kosten en met een korte doorlooptijd.

Spuitgiettechnologie
Kupron heeft de nieuwste spuitgiettechnieken in huis, zoals de productie van hybride delen. Bijvoorbeeld metaaldelen omspoten met kunststof voor onder andere dakraammodules. Laag gewicht combineren we zo met een hoge stijfheid. Een andere toepassing is de bekleding direct in de matrijs op het spuitgietdeel aanbrengen, bijvoorbeeld als bekleding van A-, B- of C-zuilen of dashboardcomponenten. Met inmould decoration kunnen we kunststof tegen bedrukte folie aanspuiten, zodat logo’s en merknamen direct in het spuitgietproces aangebracht worden.


Kupron | Industriestraat 2D, 6135 KH Sittard | T +31 46 452 7525 | E: info@kupron.nl UK | DE | Disclaimer